Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Εποπτικό υλικό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Η επέτειος του "ΟΧΙ" - όπως καθιερώθηκε να ονομάζεται - τιμά μία κορυφαία ιστορική στιγμή του λαού μας, κατά την οποία η οργανωμένη πάλη και αντίστασή του απέδειξε ότι κανένας δυνάστης δεν είναι αρκετά δυνατός απέναντι σε έναν οργανωμένο και αποφασισμένο λαό.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν την επίθεση των Ιταλών το 1940, όσο και κείνα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, δεν σηματοδοτούν μόνο έναν εθνικοαπελευρωτικό αγώνα, αλλά κυρίως τον αντιφασιστικό αγώνα ενός λαού.

Το τι σημαίνει "φασισμός - ναζισμός", ποιος ο ρόλος του εκείνα τα χρόνια, τα αίτια που τον δημιούργησαν και οι συνέπειες του στους λαούς της Ευρώπης, είναι θέματα που πρέπει να θίξουμε μέσα στην τάξη, αν θέλουμε να τοποθετήσουμε τα γεγονότα στο σωστό ιστορικό τους πλαίσιο.

 Τόσο σ' αυτήν όσο και στις επόμενες αναρτήσεις, που σχετίζονται με το έπος του 1940, προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη τάξη, καταμερισμένο σε ενότητες όπως : α) φωτογραφικό υλικό από το μέτωπο β)  γελοιογραφίες εποχής  γ) Εθνική Αντίσταση δ) ποιήματα για τη γιορτή ε) φύλλα εργασίας στ) κατασκευές κ.α.
Για λόγους εύκολης διαχείρισης οι ενότητες αυτές αποτελούν ξεχωριστές αναρτήσεις.
Στην παρούσα θα βρείτε φωτογραφικό υλικό, αλλά και γελοιογραφίες της εποχής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ & ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.


ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...


ΜΠΕΝΙΤΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ 1883 -1945
MUSSOLINI - PIAZZA VENEZZIAΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ 1889 - 1945

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ 1871 - 1941 Εδώ με φασιστικό χαιρετισμό


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ / ΑΕΡΑ!


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εποπτικό υλικό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
4/ 5
Oleh

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ MAIL

Σας άρεσε το άρθρο;Προσθέστε το email σας για να εγγραφείτε.