Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Καλοκαιρινές ιδέες για κατασκευές με τα παιδιά μας.

Είτε τελειώνει η σχολική χρονιά, είτε ψάχνετε κάτι δημιουργικό για να απασχολήσετε τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, οι καλοκαιρινές κατασκευές είναι ένας ευχάριστος και δημιουργικός σύμμαχος! Με απλά υλικά όπως χάρτινα πιάτα μιας χρήσης, χαρτόνια κανσόν, βότσαλα, κοχύλια  κ.α., μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακά καλοκαιρινά θέματα για να τα στολίσετε στο σπίτι, στο σχολείο ή να τα δωρίσετε σε φίλους.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές όμορφες ιδέες που αντλήσαμε από το pinterest.

ΝΑΥΤΑΚΙ με ξύλινη κουτάλα, ματάκια εμπορίου, φόρεμα από χαρτοπετσέτα ή γκοφρέ χαρτί και καπέλο - καραβάκι από απλό χαρτί εκτυπώσεων Α4.



Καβουράκια από το 1ο Νηπιαγωγείο Ιστιαίας με χρήση χάρτινων πιάτων μιας χρήσης.


Ψαράκι από χαρτόνι κανσόν, χαρτί γλασέ και οπτικό δίσκο. Εναλλακτικά μπορείτε να ζωγραφίσετε το δισκάκι με τέμπερες.


Παγωτάκια με γλωσσοπίεστρα και χαρτόνι κανσόν.


Καραβάκι - Καρπούζι από χάρτινο πιάτο μιας χρήσης. Τα σύννεφα είναι φτιαγμένα από αφρώδες πλαστικό. Θα χρειαστείτε ακόμη τέμπερες, κόκκινο & κίτρινο χαρτόνι κανσόν, μία οδοντογλυφίδα, ασημί μεταλιζέ χαρτόνι για τα πανιά και διακοσμητικά: κοχύλια, αστερίες ή ό,τι άλλο βρείτε στο εμπόριο.  


Καραβάκια από ρολό χαρτιού υγείας και χαρτόνι κανσόν.


Καραβάκι - κάδρο από απλό χαρτί Α4 και ξυλάκια κανέλας.
( εδώ έχει χρησιμοποιηθεί ως πρόσκληση σε καλοκαιρινή γιορτή ),


Άλλη μία πανέμορφη πρόσκληση φτιαγμένη από γλωσσοπίεστρα που τα έχετε βάψει. Διακόσμιση με μικρές πετρούλες και κοχύλια.


Από το 1ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης ένας ιδιαίτερος καλοκαιρινός χυμός πάνω σε κανσόν χαρτόνι ( υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμα με απόδοση θάλασσας ). Χρησιμοποιείτε ακόμη μισό πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης που το έχουν βάψει τα παιδιά με τέμπερα, ένα καλαμάκι, τυπωμένη φέτα πορτοκαλιού και διακοσμείτε με ό,τι έχετε διαθέσιμο ( χάρτινα ψαράκια, κοχύλια, άμμο θαλάσσης ).


Από το ίδιο Νηπιαγωγείο ( 1ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης ) θαλασσινό θέμα πάνω σε χάρτινα πιάτα μιας χρήσης.


Κλείνουμε τις προτάσεις μας με ένα υπέροχο κάδρο κατασκευασμένο από βότσαλα που έχουμε χρωματίσει έτσι, ώστε να αποδίδεται η μορφή των σπιτιών.
( από την ιστοσελίδα soulouposeto.gr ).







ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καλοκαιρινές ιδέες για κατασκευές με τα παιδιά μας.
4/ 5
Oleh

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ MAIL

Σας άρεσε το άρθρο;Προσθέστε το email σας για να εγγραφείτε.