Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Αρχή σχολικής χρονιάς. Ιδέες για διακόσμηση της σχολικής τάξης.

Καθώς η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει, θα μπούμε όλες/οι στο πυρετό προετοιμασίας της σχολικής αίθουσας: Οργάνωση γωνιών και χώρου, καρτέλες με τα ονόματα των παιδιών, παρουσιολόγια, ρουτίνες τάξης!  Πολύ δουλειά, θα μου πείτε, αλλά παράλληλα δημιουργική και αναγκαία αν θέλουμε η πρώτη μέρα των μαθητών μας στο σχολείο να είναι μία χαρούμενη, ζεστή  εμπειρία.

Γι΄ αυτό συγκέντρωσα για σας ιδέες για το πως θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τις πόρτες των αιθουσών μας. Πάρτε μία γεύση...

Απλή κατασκευή με ανοιξιάτικο, δροσερό  θέμα. Η πόρτα - αν δεν είναι μπλε - μπορεί να ντυθεί με μπλε χαρτί του μέτρου και στη συνέχεια να προσθέσουμε τα λουλούδια της αρεσκείας μας από κανσόν χαρτόνι.



Πολύ ωραία ιδέα για διακόσμηση όχι μόνο της πόρτας, αλλά και κάποιου τοίχου. Μπορεί να λειτουργήσει και σαν παρουσιολόγιο, αν κατασκευάσουμε καρτέλες με τα ονόματα των παιδιών που το καθένα θα την κολλάει κάτω από το δικό του αερόστατο . 



Στην ίδια λογική κινείται και αυτή η πόρτα με τα λουλούδια να παίρνουν τη θέση των αερόστατων της προηγούμενης φωτογραφίας. 


Πόρτα αναστησόμετρο...



Η πόρτα εδώ είναι ντυμένη με ύφασμα. Μπορούμε να την καλύψουμε με φόδρα ή χαρτί του μέτρου εναλλακτικά. Πρωτότυπη και η προσθήκη της γλάστρας με το ψεύτικο φυτό, πάνω στην οποία μπορούμε να γράψουμε κάποιο μήνυμα. Τα λουλούδια είναι από γκοφρέ χαρτί. Τα κάγκελα μπορούν να γίνουν και αυτά από καφέ γκοφρέ που έχουμε στρίψει. 


Λουλουδάτη κι αυτή η πόρτα, με εντυπωσιακά γαρύφαλα από γκοφρέ χαρτί ή φύλλο αφής που μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Τα φύλλα, η πεταλούδα και ο ήλιος από κανσόν χαρτί.
Αν τα λουλούδια σας φαίνονται πολύπλοκα, να σας πω ότι δεν είναι. Οδηγίες βήμα - βήμα για να τα φτιάξετε θα βρείτε στο βίντεο ....  Χάρτινα λουλούδια .


Πόρτα με κουκουβάγιες. Στην κατασκευή κυριαρχεί το κανσόν χαρτί. Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξετε τις εικονιζόμενες κουκουβάγιες, που ούτως ή άλλως είναι λεπτομερής η δημιουργία τους. Κρατάμε την ιδέα και την αξιοποιούμε με δικό μας πατρόν.


Κλείνουμε με τον κήπο με τις μέλισσες. Ο φράχτης μπορεί να γίνει με άσπρο χαρτί του μέτρου.


Πατρόν για τον φράχτη..

Πατρόν για μέλισσα. 












ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρχή σχολικής χρονιάς. Ιδέες για διακόσμηση της σχολικής τάξης.
4/ 5
Oleh

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΣΩ MAIL

Σας άρεσε το άρθρο;Προσθέστε το email σας για να εγγραφείτε.